Stefan Brijs te gast bij Radio Kunststof

Stefan Brijs was donderdagavond 1 oktober te gast bij NPO Radio 1 Kunststof om te praten over zijn nieuwe roman Maan en zon. Een uur lang spraken Brijs en presentatrice Petra Possel over het boek en Curaçao, waar het verhaal zich afspeelt. De uitzending is hier terug te luisteren.

Over Maan en zon:

Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laat taxichauffeur Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max achter in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil hem daarbij helpen. Veertig jaar later is er van die droom niets terechtgekomen en vertrekt Max onverwacht naar Nederland, misschien wel voorgoed.

Tijdens een doorwaakte nacht denkt broeder Daniel terug aan zijn bijzondere band met de familie Tromp. Intussen hoopt hij op nieuws van Max.

Tegen de achtergrond van een gemeenschap die gevangen is tussen traditie en vernieuwing, tussen vroeger en nu, is Maan en zon een generatieroman over afkomst en armoede, eer en bedrog – een verhaal over vaders en zonen en de ziel van een eiland.