Mooie lezersreacties op ‘Zonder liefde’

Een greep uit de mooie lezersreacties op Zonder liefde, de meest recente roman van Stefan Brijs: 

Saskia: ‘Hoewel het verhaal bij vlagen heel pijnlijk is, zijn de smarten die de hoofdpersonen ondergaan nooit te zwaar. Dat komt zowel door de relativerende zelfspot die Paul hanteert als wel door de manier van schrijven van Brijs. Hij beschrijft met een welwillende, haast liefdevolle houding het doen en laten van zijn personages waardoor het gewoon mensen worden die net als iedereen worstelen met het leven. […] Zonder liefde van Stefan Brijs is uit het leven gegrepen en stemt tot nadenken.’

Gigi: ‘Deze roman bevat geen grootse, spectaculaire plotwendingen zoals in andere boeken van Brijs maar heeft iets teders en wrangs tegelijkertijd waardoor de lezer geraakt wordt. Een mooi, gevoelig en tevens deerniswekkende verhaal.’

Evy: ‘Zonder liefde leest heel vlot. Het is ingetogen en klein gehouden, eenvoudig bijna, maar toch erg vol. Je kan een pagina lezen en herlezen en nieuwe klemtonen of betekenissen ontdekken. Dat is waarschijnlijk ook de kracht van dit boek en de volle verdienste van de stijl van Stefan Brijs. Het voelt als gluren bij de buren, maar dan zonder de schaamte. Heel eerlijk eigenlijk.’

Nel: ‘De schrijfstijl is menselijk en levensecht, je kunt als lezer de pijn en het ongemak als het ware voelen. Het boek roept voor de lezer vragen op die niet zo snel te beantwoorden zijn.’

>Bekijk het boek hier.<