Verhalen van het Pajottenland

Al meer dan een halve eeuw woont en werkt tekenaar en rasverteller Koenraad Tinel in het Pajottenland, het glooiende landschap ten zuidwesten van Brussel, waar in de kleine dorpen een karakteristieke mengeling van koppigheid en bijgeloof, van achterdocht en breugheliaanse gulheid heerst. Voor Verhalen van het Pajottenland liet Tinel zich inspireren door kleurrijke figuren uit zijn omgeving: de postbode, de boer met zijn varkensbeer, de tuinman zonder benen… De bevriende auteur Stefan Brijs luisterde naar de indringende, vaak komische en tegelijkertijd tragische verhalen van Koenraad Tinel en schreef  in zijn gekende sobere en trefzekere stijl tekst bij de intrigerende beelden.

Verschenen bij Atlas Contact: 416 wervelende pagina’s in een kloeke gebonden editie.