Stefan Brijs treedt op tijdens Manuscripta

Zaterdag 5 september is Stefan Brijs te zien tijdens Manuscripta te Zwolle. In het programmaonderdeel ‘Anne-Gine Goemans en Stefan Brijs op reis’ spreken beide auteurs over afkomst, opvoeding, identiteit, vergelding en ouder worden. De roman van Anne-Gine Goemans gaat over een Indische vrijmetselaar en Stefan Brijs’ nieuwe roman Maan en zon over een Curaçaose schoolmeester:

In de zomer van 1961 dropt Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel wil hem daarbij te helpen. Bijna een halve eeuw later blijkt er van die droom niets terecht¬gekomen. Max heeft zelf een zoon, terwijl zijn vader verlamd in een verzorgingstehuis zit. Wat is er in al die jaren misgegaan en waarom heeft Max besloten om voor het eerst in zijn leven Curaçao en zijn gezin te verlaten, misschien wel voorgoed? Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, besluit dat hij niet langer kan zwijgen. En intussen telt hij af.